Двама служители на НСО са пострадали при тренировъчна стрелба на полигон Столник,

...
Двама служители на НСО са пострадали при тренировъчна стрелба на полигон Столник,
Коментари Харесай

Служители на НСО са ранени при тренировъчна стрелба

Двама чиновници на НСО са пострадали при подготвителна стрелба на полигон „ Столник ”, оповестяват от Националната работа за защита. Инцидентът е станал в понеделник по време на стрелкова подготовка с картечен револвер и с полуавтоматични револвери. Осколки от обвивката на патрони след рикошет раняват леко двамата чиновници.

Повърхностните рани са обработени на място. Един от чиновниците е изпратен за обзор в болница, където му е направена лека интервенция в региона на дясно коляно. Състоянието му е положително.  

От НСО декларират, че занятията са осъществени след осъществяване на наложителен инструктаж на чиновниците и при цялостно съблюдаване на разпоредбите за сигурност, като след случая работната отдалеченост на стрелбата е увеличена от 17 м на 25 метра.

НСО акцентира, че при условия, близки до действителните, сходни извършения от същата отдалеченост, със същите мостри оръжия и по същите железни цели на полигона са провеждани годишно и в предишни години сходни произшествия не са установени.

Със заповед на началника на НСО е предоставена вътрешна инспекция по случая. Към днешна дата с друга заповед образователните занятия са прекъснати. Цялата документи по предоставената инспекция ще бъде предоставена по подготвеност на Военно-окръжна прокуратура-София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР